Blogeista ja muusta

Tänään oli mukava koulutushetki AmoJp:n Sote G:ssä. Itse asiassa useampikin. Aloitan siitä ensimmäisestä. Pidin neljälle opettajalle käyttöönottokoulutuksen, kuinka SkyDrive Pro toimii jne. Mukavia rouvia ja asiaa oli paljon. Sivuttiin tämän pilvipalvelun ohessa myös Outlook-kalenterin käyttöä. Mikä siinä onkin, että kun oppilaitosympäristössä puhutaan pilven käyttämisestä, se huvittaa.

Iltapäivällä pidin työpajaa aiheena ”blogit oppimisympäristössä”. Paikalle löysi jopa kaksi ahkeraa opettajaa. Otin toisenlaisen näkökulman opastuksessa ja aloimme keskustelemaan opettajien arjesta ja miten blogit, ja niihin tuotettava sisältö voisi sujahtaa näppärästi osaksi arkea.

Sivusimme kepeästi videoita ja niiden käyttöä opetuksessa ja oppimisessa. Toista opettajaa pohditutti myös miten opiskelijoiden puhelimia voisi hyödyntää opetuksessa. En muista löysimmekö vastausta, mutta keskustelu oli hyvä ja antoisa.

Vinkkasin näille opettajille hyvää ja laadukasta kirjaa: Tykkää tästä! – Opettajan ammattietiikka sosiaalisen median ajassa. Suosittelen sitä luettavaksi kaikille, jotka pohtivat nykyajan opetusta ja sosiaalista mediaa. Löytynee sinunkin kirjastosta.

Tämmöisiä päiviä lisää.

Millainen älypuhelin kannattaa hankkia?

Siitä puhuimme myös tänään. Minulla on käytössä ylikallis iPhone5 sekä työpuhelimena Lumia 820. Peruskäyttöön tuo Lumia olisi ihan riittävä, mutta olen tykästynyt iPhonen käytettävyyteen niin paljon, etten voisi siitä enää luopua. Tämä on vain minun mielipiteeni.

Nuo Nokian uusimmat mallit ovat ihan hyviä. Peruskäyttäjälle siis. Jos haluat bussissa/junassa selailla verkkoa, lukea uutisia ja joskus ottaa riittävän hyviä kuvia, edulliset Lumiat riittää sinulle varmasti. Snobeille iPhone on ok – miehekkäät miehet käyttää tutkimusten mukaan jotain Androidia.

Eli pankkitilin saldo mielessä siellä puhelinkaupassa.