Kesäteatterin markkinointi sosiaalisessa mediassa

Olen löytänyt tieni jälleen Maarianvaaran kesäteatterin pariin. Tällä kertaa vastuualueeni on olla tuotantoassistentti. Hoitelen talousasioita, lipunmyyntiä ja kevyesti sähköistä markkinointia. Maarianvaaran kesäteatteri löytyy nyt Facebookista, Twitteristä, YouTubesta sekä SoundCloudista. Olen sorkkinut myös Wikipediaa.

Kauppaneuvos Könölin (Sakari Saikkonen) tarjoaa Juutas Käkriäiselle (Timoi Munne) jauhokaupantekijäisiksi tupakkaa. Kuva: Pentti Sormunen

Miten homma sitten toimii? Maarianvaaran kesäteatteri on Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan rajamailla pääkallopaikkaansa kesäisin pitävä ammattimainen kesäteatteri. Näytöksiä on kesäisin noin pari kymmentä ja teatterikansaa tavoitetaan tuhansittain. Viime vuonna päälle 5000. Tänä vuonna esitetään Putkinotkoa.

Olen käytännössä tehnyt mitä?

iPhonella nauhoitettu haastattelu vapaasti radioiden käytettäväksi, leikkaus Cubasella.

Maarianvaaran kesateatteri putkinotko haastattelu by Maarianvaaran teatteri

Samaisen haastattelun pohjalta kirjoitin tekstiversion, joka lähetettiin tiedotteena lehdistölle sekä Teatterikesän blogiin, joka julkaisikin sen kokonaisuudessaan.

Kuvattiin Maarianvaaran nuorisoseurantalossa muutamia kohtauksia, joista koostin kepeän trailerin.

Putkinotko-näytelmän alkulaulu kokonaisuudessaan videolla.

Kuljen mukana kiertueella myyden lippuja ja hoidellen juoksevia asioita, sekä nappailen välistä myös kuvia. Näitä kuvia hyödynnetään Facebookissa, kiertueen blogissa sekä Facebookin kautta tieto kulkeutuu myös Twitteriin. Esim. näin.

 

Päivölän Sävel

Maarianvaaran kesäteatterin lauluja vuosilta 2007-2011 on julkaistu levyn muodossa. Yhtye on nimeltään Päivölän Sävel ja toimii itsenäisesti kesäteatterin ulkopuolella. Tein yhtyeelle SoundCloud-tilin. Bändin levyä on mahdollista ostaa myös kiertueelta ja netin kautta levy-yhtiö Pilfink hoitaa tilauksia.

Paivolan savel Laulu rukiille by Päivölän Sävel

Niin ja uutena juttuna meillä on tänä vuonna lippuvarausten tekeminen netin kautta. Aika hyvin ihmiset ovat senkin löytäneet, mutta puhelin soi silti päivittäin ja minä otan lippuvarauksia vastaan. Tulkaahan teatteriin.

www.maarianvaaranteatteri.net

PS. Karjalaisen kulttuuritoimituksen Kimmo Nevalainen löysi hyvin Maarianvaaran kesäteatterin Putkinotko-näytelmän perimmäisen ajatuksen ja sanoman.