Mitä ohjelmia ja sovelluksia minä käytän tietokoneella ja puhelimella?

Julkaisin aikaisemmin kirjoituksen (Digipiri), jossa oli listattuna erilaisia opettamiseen soveltuvia, suosittuja sovelluksia ja ohjelmia. Ja koska en itse varsinaisesti opeta, ajattelin avata hieman sitä mitä minä käytän. Tässä niitä sitten olisi.

Tietokoneella

Käytössäni on töissä Windows 10:llä varustettu HP:n hybridiläppäri, jota käytän vain läppärinä. Kotona haluan rentoutua, joten käytän siellä noin 5 vuotta vanhaa MacBook Pro:ta.

Mozilla Firefox

Verkkoselain, totta kai myös Chrome käytössä. IE:tä ja Edgeä SharePoint-jutuissa.

Office 365

Tallennan kaikki päivätöissä käyttämäni tiedostot tietokoneella Office 365:n OneDriveen. Tarvittaessa tiedostot löytyy aina pilvestä, vaikka kone hajoaisi sekä voin jakaa tiedostoja helposti organisaation sisällä.

Dropbox

Tänne tallennan puhelimesta valokuvat ja kaikki ”muut”, henkilökohtaisemmat tiedostot. Ja jos haluan jakaa nopeasti ja helposti valokuvia tai videoita, laitan ne tänne.

Dropbox näyttää kuvat galleriana, soittaa musat omassa soittimessa ja videotiedostotkin voi katsoa selaimessa ilman, että joutuisi ne erikseen lataamaan ja katsomaan jollain ohjelmalla. Käytössäni on tietenkin tietokoneella client, eli tiedostot aina mukana – myös kotona.

Päivitys. Kuvien kanssa minulla on käytössä myös Google Photos.

Outlook

Sähköposti ja kalenteri. Käytössä organisaation Microsoft Exchange -tili. En osaa ajatella tulevaisuutta ilman sähköistä kalenteria.

Adobe PhotoShop

Kuvankäsittelyä ja pienimuotoisia graafisia töitä.

Adobe Premiere

Videoeditointi + pienemmät äänityöt, kuten radiomainokset.

Adobe LightRoom

Pro-valokuvien käsittely

Kuvankaappaustyökalu

Windowsin oma nimensämukainen kuvankaappaustyökalu. Helppo ja yksinkertainen. Löytyy haun kautta. Applella on parempi Shift-CMD+4.

Whatsapp

Windows 10:lle löytyvä työpöytäsovellus. Lataa itselle. Helpottaa välillä elämää suuresti.

Selaimella käytän näitä

Facebook

Peruskäyttö + erilaiset sivut ja ryhmät + maksullinen mainonta (Facebook & Instagram)

Youtube

Videojulkaisualusta.

Google kääntäjä

Käytän lähes päivittäin tarkistaakseni sanoja tai lauseita. Oppiihan tässä samalla, vaikkei Googlen kääntäjä kaikkein luotettavin sanakirja olekaan. Riittää minulle.

Google Analytics

Tällä tarkkailen erilaisten hallinnassani olevien verkkosivujen kävijätilastoja. Nörttiä ja pitää vähän osata.

Päivitys. Uutena juttuna tullut lähiaikoina mukaan myös Googlen Search Console. Nämä liittyvät WordPress-juttuihin vahvasti.

Pixabay

Aina joskus tarvitsee hyvälaatuisia valokuvia. Tämä on ilmainen, käytössä usein.

123RF

Aina joskus tarvitsee maksullista kuvapankkia.

Spotify web

Työskentelen kahden työkaverin kanssa samassa työhuoneessa, mutta emme tee yhdessä töitä. Jos haluan eristää ajatukset työhön jota olen tekemässä, laitan Spotifysta jonkun soittolistan soimaan, jolloin muualta kuuluvat äänet eivät haittaa työskentelyäni. Aika usein huomaan istuneeni koneen ääressä tunteja luurit päässä, joista ei kuulu mitään.

Screencast-O-Matic

Kun teet työkaverille ohjetta, tarvitset tietokoneen työpöydän videointia. Käytän tätä, koska helppo, ilmainen ja hyvä.

Free Music Archive

Tältä sivustolta löytyy paljon CC-musaa videoihin. Sitä on niin paljon, että joutuu käyttää aikaa löytääkseen laadukasta ja hyvää musiikkia. http://freemusicarchive.org/

Puhelin

Käytössäni on iPhone 5s sekä Samsung Galaxy S III neo.  Kamera, laskin, taskulamppu, herätyskello, ajastin jne – Kulkevat näppärästi mukana aina.

Päivitys Vaihdoin em. puhelimet yhteen ja nyt käytössäni on Samsung Galaxy A6 ja siinä dual-sim käytössä. Eli käytän vain yhtä puhelinta, jossa oma ja työpaikan kortti. Kursiivissa päivitykset / 2018.

Whatsapp

Tämän puhelimen Whatsapp on henkilökohtaisessa käytössä. Molempien sim-korttien WA:t käytössä.

Facebook

 • Facebook-sovellus
 • Messenger
 • Mainokset
 • Pages Manager

Pokemon Go

Pitäähän tätä pelata, vapaa-ajalla. Mielenkiintoisena koen tässä hypessä sen, miten lisätyn todellisuuden käyttö lisääntyy tulevaisuudessa. Pitää olla mukana kehityksessä. Peli jatkuu edelleen 7-vuotiaan pelikaverin kanssa.

Radiot.fi

Radiomiehenä kuuntelen päivittäin radiota. Netin kautta pystyn kuuntelemaan YleX:n ja Loopin lisäksi Radio Suomen Helsingin lähetystä sekä Radio Helsinkiä. Nuorisokanavien kuuntelu loppunut.

Kalenteri

Kalenteritiedot Outlookista, tarkemmin siitä Excange-tilistä.

Chrome

Nettiselain.

Instagram

Oman profiilin lisäksi käytän tällä (satunnaisesti) työpaikan IG-tiliä.

Snapchat

Käytän tätä vähemmän, mutta pyrin olemaan mukana siellä missä kohderyhmäkin. Käytössä oma ja työpaikan snäppi.

Netflix

Satunnaisesti aktiivisessa tai vähemmän aktiivisessa käytössä.

Puhelimen oma sähköpostiohjelma – Henkilökohtainen Gmail-tili. Sovellus lataa uudet postit silloin kun käynnistän sähköposti-sovelluksen. En lue työsähköposteja puhelimella, ei ajatukset pysy muuten kasassa. Luen, ehkä ei pitäisi.

Dropbox

Puhelimella otetut kuvat ja videot siirtyvät pilveen ja sieltä tietokoneille suoraan. Käytän tätä aika usein, jos haluan tietokoneella luodun mainoksen tai vastaavan Instagramiin. Siirrän kuvan tietokoneella pilveen ja lataan puhelimeen, josta lataan Instaan. Win10-koneelle voi ladata IG-sovelluksen ja hoitaa asian sillä. 

Google Maps

Käytän tätä navigaattorina, jos joskus tarvitsee. Helsingissä liikuttaessa tsekkailen täältä myös julkisen liikenteen vuoroja, käyn Helsingissä noin kerran kuukaudessa. Nykyisin käytössä Waze.

Kääntäjä – Google translate täälläkin

Freecell

Vanha kunnon vapaakenttä-peli. Muistitreeniä ja aivotoiminnan rentouttamista. Joskus pelasin myös shakkia puhelimella. Nykyisin muuten pelaan edelleen shakkia! Ihan parasta -> Chess Time, saa haastaa. Toimin omalla nimelläni.

Sitten pitää olla myös näitä sovelluksia:

 • YouTube, kissavideoita
 • Yle Areena, uutisia ja dekkareita + jalkapalloa
 • Ilmatieteenlaitos, joskus on syytä katsoa säätä
 • Spotify, musan on soitava
 • 112 Suomi, eihän sitä koskaan tiedä
 • GuitarTuna, joskus voi joutua virittämään kitaran
 • Prisma, trenidikäs taiteellinen kuvanmuokkaussofta
 • Bitmoji, tyttären painostuksesta käytössä….
 • Hipstamatic, hipsterikatu-uskottava kamerasovellus – ollut käytössä vuosia
 • Speedtest, miten kovaa netti kulkee?
 • Soundcloud, pitää löytyä.

Tämä teksti on julkaistu ensimmäisen kerran työblogissani 29.8.2016.